preskoči na sadržaj

Osnovna škola "August Harambašić" Donji Miholjac

Login
Ime smo dobili po...

Ponosni smo na....

Kalendar
« Srpanj 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
Prikazani događaji

Stručno usavršavanje

Stručni skupovi- prijava

Izdvajamo

Vremenik pisanih provjera

Pristup informacijama

Preporučujemo...

Udžbenici iz informatike

Školska učilica 

Razredna stranica 3.c

Prijavi zlostavljanje

Prijava zlostavljanja na Internetu

Sandučić povjerenja

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
MEĐUNARODNI DAN PIZZE
Autor: Maja Poslon Živković, 9. 2. 2018.

Danas, 9.veljače, obilježava se Međunarodni dan pizze pa imajte na umu da se tijekom dana počastite barem jednom šnitom ovoga talijanskog specijaliteta smiley


Iako se ne može sa stopostotnom sigurnošću utvrditi da je njena zemlja rođenja Italija, navodno da je današnji oblik pizze prvi put napravljen u Napulju u 19. stoljeću u čast kraljice Margarete Savojske. Sastojci su joj bili rajčica,sir i bosiljak, što je ujedno predstavljalo i boje talijanske zastave.

Donosimo vam sedam savjeta za najfinije pizze ikad i sedam najčešćih grešaka koje ljudi rade kada pripremaju pizzu. Svakako ih izbjegavajte!

1. Malo soli znači puno! – nikako nemojte zaboraviti posoliti svoje tijesto za pizzu, bez soli će biti izrazito bljutavo
2. Nikako nemojte valjati tijesto sa valjkom! – istjerat ćete iz njega sav zrak za koji ste se trudili stvoriti
3. Napravite svoj umak od rajčice! – vjerujte nam, onaj kupljeni neće biti ni upola toliko dobar
4. Nemojte pretrpati pizzu! – dosta vam je tri, maksimalno četiri sastojka koja ćete staviti na svoju pizzu
5. Ne treba vam krušna peć da napravite savršenu pizzu! – dobro zagrijana pećnica biti će dovoljna
Ako su vam sastojci koje ćete staviti na pizzu prilično tekući, prvo napola ispecite tijesto i zatim dodajte sve sastojke!
Pizzu uvijek pečete kratko i na najvišoj mogućoj temperaturi! – sporo pečenje ovog puta neće upaliti.
I napokon, zabavni dio, klopa!

 Danas vam donosimo super brzi i jednostavni recept za nešto posebniju pizzu, a radi se o onoj koja dolazi u formi "pužića".
 
Za pripremu i pečenje potrebno vam je ukupno 30-35 minuta, a u nastavku vam donosimo recept.
 
Potrebni sastojci:
 
Tijesto za pizzu
 
Kečap
 Sir
 Šunka
 Origano
 + dodaci po želji (masline, gljive...)
 
Postupak:
 
1. Tijesto raširite po limu za pečenje.
 2. Prijeđite ga kečapom u cijelosti. Nemojte koristiti passate i rjeđe umake, jer su prevlažni pa će vam se sve razmočiti.
 3. Delikates šunku izrežite na komadiće, kao i sir, te posipajte također po cijelom tijestu. Isto napravite i s ostalim sastojcima, no pazite da ne pretjerate, jer vam neće lijepo ispasti.                                                                                                   4. Dodajte origano po želji.
 5. Kada stavite sve sastojke, počnite rolati tijesto kao sushi ili palačinku.
 6. Rolicu zatim narežite na male kolutiće, srednje debljine, i nemojte da vas obeshrabri ako će umak curiti, a sastojci malo ispadati.
 7. Kolutiće stavite na lim za pečenje, koji ste prethodno obložili papirom za pečenje te provjerite na pakiranju koliko trebate peći tijesto (peći na 220 stupnjeva otprilike 20-25 minuta).
 
Vaši pizza pužići su spremni za posluživanje. Dobar tek! laugh





[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju