preskoči na sadržaj

Osnovna škola "August Harambašić" Donji Miholjac

 > Naslovnica
Vijesti

KNJIŽEVNICA SANJA PILIĆ POSJETILA NAŠU ŠKOLU

Autor: Maja Poslon Živković, 15. 3. 2018.

U utorak, 13. ožujka 2018., našu školu posjetila je poznata književnica za djecu i mlade Sanja Pilić. Dvjestotinjak učenika skupilo se u školskom holu željno iščekujući mnogima omiljenu književnicu.U vedrom i opuštenom tonu, 45 minuta razgovarali smo o knjigama, o našem gradu, o unukama i rođendanima, o ocjenama, pa čak i o ćevapima.

Književni susret bio je namijenjen učenicima razredne nastave, koji su poznatu književnicu upoznali i prije polaska u školu čitajući njezine slikovnice Zaljubljeni medo, Znatiželjna koka, Stigao je brat, Priča o vučiću Grgi i druge. Ipak, Sanja Pilić našim najmlađim učenicima je najpoznatija po svojim kratkim pričama o djevojčici Maši čije nove zgode i nezgode djeca uvijek rado iščekuju.

Učenici predmetne nastave ovu književnicu prepoznaju kao autoricu čak šest naslova koji su uvršteni u program osnovnoškolske lektire (Nemam vremena, E, baš mi nije žao, Hoću i ja, Mrvice iz dnevnog boravka, O mamama sve najbolje, Sasvim sam popubertetio). Osim toga u školskoj knjižnici pronalaze i rado čitaju i druge njezine popularne romane i priče za mlade kao što su: Jesam li se zaljubilai Zafrkancije, zezancije, smijancije i ludancije.

Na samom početku školska knjižničarka A. Hat pozdravila je književnicu i zaželjela joj dobrodošlicu u našu školu. Ani Perković, učenici osmog razreda, pripala je čast da pred književnicom izvede monolog Obitelj Pristojnić, čiji tekst je napisala upravo Sanja Pilić. Ovim monologom Ana je predstavljala našu školu na ovogodišnjem županijskom natjecanju LiDraNo u kategoriji dramskog - pojedinačnog scenskog izraza, a uvježbala ga je uz pomoć mentorice učiteljice B. Gregurić.

Književni susret protekao je u vedrom i ugodnom raspoloženju. Književnica je podijelila s nama crtice iz svog obiteljskog života, pa smo tako saznali da je popularna Maša nazvana imenom unuke Sanje Pilić, da su neke priče ispričane na osnovu stvarnih događaja, a neke ipak su ipak samo plod mašte.

Učenici su uživali u druženju sa spisateljicom, a nakon što su poslušali i nasmijali se zgodama književnice, dobili su i oni priliku pitati sve ono što ih zanima. Saznali su u čemu sve pisac može pronaći nadahnuće, te da se moraju raditi i druge stvari dok se ne postane pisac. Učenicima se svidjelo kada su čuli da se knjige mogu napisati brzo, a da ipak budu zanimljive i privlačne. Najvažnija poruka svakako je bila da je svaki učenik u nečemu dobar, a kada otkrije što voli od uspjeha ga dijeli samo upornost i predani rad.

Jedan školski sat, koliko smo imali na raspolaganju, brzo je prošao.
Na samom kraju, književnica je učenicima potpisala knjige koje su ponijeli od kuće, kako bi im ovaj književni susret ostao u trajnoj uspomeni.

 

Uz želju, da ćemo uskoro čitati neku njezinu novu knjigu, bilo za najmlađe ili nešto starije, zatvorili smo književni susret i pozdravili se s jednom od danas najčitanijih književnica, Sanjom Pilić.

                                                                            školska knjižničarka A. Hat

 
Naša škola

e-Dnevnik za učenike

e-Dnevnik za nastavnike

IZDVAJAMO

Školski kurikulum

Vremenik pisanih provjera

Raspored sati

Raspored informacija za roditelje

Pristup informacijama

Školski dokumenti

Ime smo dobili po...

Kalendar
« Listopad 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji

Tražilica
Stručno usavršavanje
Korisni linkovi

CMS za škole logo
Osnovna škola "August Harambašić" Donji Miholjac / Prilaz stadionu 1, HR-31540 Donji Miholjac / www.os-aharambasica-donjimiholjac.skole.hr / dmiholjac@os-aharambasica-donjimiholjac.skole.hr
preskoči na navigaciju