preskoči na sadržaj

Osnovna škola "August Harambašić" Donji Miholjac

Login
Ime smo dobili po...

Ponosni smo na....

Kalendar
« Srpanj 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
Prikazani događaji

Stručno usavršavanje

Stručni skupovi- prijava

Izdvajamo

Vremenik pisanih provjera

Pristup informacijama

Preporučujemo...

Udžbenici iz informatike

Školska učilica 

Razredna stranica 3.c

Prijavi zlostavljanje

Prijava zlostavljanja na Internetu

Sandučić povjerenja

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
DAN PLANETA ZEMLJE
Autor: Zrinka Jurčević, 22. 4. 2018.

Dan planeta Zemlje obilježen u holu škole. Na panou možete ispitati svoje poznavanje osnovnih činjenica o "plavom planetu". Pano su uredili i osmislili Mladi geografi naše škole.


     Povodom Dana planeta Zemlje članovi Mladih geografa, dodatne nastave iz geografije, proveli su među učenicima predmetne nastave mali upitnik kako bi doznali njihovo poznavanje osnovnih činjenica o našem planetu. Ukupno je ispitano 60 učenika, po 5 u svakom razrednom odjelu. Uzorak od 5 učenika u svakom odjelu biran je slučajnim odabirom iz e-dnevnika. Upitnik su najtočnije riješili učenici 8. i 6. razreda. Cilj ovog malog upitnika je ukazati na naše (ne)poznavanje planeta na kojemu živimo i potaknuti sudionike upitnika da „osvježe“ stara znanja i steknu nova jer znanstvene spoznaje o našoj Zemlji rastu iz dana u dan. Posebnu pozornost valja posvetiti ekološkim problemima. U tom pogledu možemo mnogo naučiti od, naizgled primitivnih naroda, poput američkih indijanaca. Ulomak iz pisma američkog poglavice Seattle američkom predsjedniku, danas djeluje još aktualnije nego u vrijeme kad je pismo pisano.

„ Kako možete kupiti ili prodati nebo, toplinu zemlje? Ta ideja nam je strana. Ako mi ne posjedujemo svježinu zraka i bistrinu vode, kako vi to možete kupiti?… Ali u vašoj propasti svijetlit ćete sjajno, potpaljeni snagom boga koji vas je donio na tu zemlju i za neku posebnu svrhu dao vam vlast nad njome, kao i nad crvenim čovjekom…. Gdje je guštara? Otišla je. Gdje je orao? Otišao je. To je konac življenja i početak borbe za preživljavanje.''

Mladi geografi

učitelji Milan Falamić i Mario Pintarić

 

ANKETNI LISTIĆ 

 

 

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju