preskoči na sadržaj

Osnovna škola "August Harambašić" Donji Miholjac

 > Naslovnica
Vijesti

ŠTO JE ZABRANJENO U 6.B I KAKVA JE TO UZBUNA U 5. A....

Autor: Zrinka Jurčević, 8. 10. 2019.

Učenici 5. a i 6. b pokazali svoju kreativnost u pristupu djelima za cjelovito čitanje - Uzbuna na Zelenom Vrhu Ivana Kušana te Zabranjenih vrata Zlatka Krilića

    Lektirna jesen u 5. a i 6. b počela je zanimljivim djelima za cjelovito čitanje. Svojim sadržajem potakla su i kreativinost u pristupu. 
    Učenici 5. a su doista  pokazali cijelu lepezu načina kako prikazati djelo. Vladala je prava uzbuna ideja. Na posebnom satu predstavili su svoje radove. Mogle su se zaigrati dvije društvene igre: Uhvati lopova! (Filip i Jakov) i Uzbuna na Zelenom Vrhu (Ana i Petra). Bilo je potom nekoliko oblika kvizova i pitalica (Josip, Jana, Maria, Lea). Pomoću zagonetne kocke dobili smo i pobjedničku ekipu za koju je Maria pripremila vrećicu bombona. Motivi djela našli su se i na majicama (Tea, Luka B., Ivan Darko). Prezentaciju s najvažnijim podacima o djelu pripremio je Luka H. Vrećicu punu zanimljivih predmeta koje povezuju s djelom izabrala je Zrinka. Poštar je također imao posla jer su Saša, Noa i Patrik napisali pismo likovima. Na samom satu obrade djela napravili su i pripovjednu vrpcu, objasnili što je kriminalistički dječji roman, kratko se osvrnuli na likove radeći mapu likova. Na kraju su ostavili svoje vrednovanje djela tako da su na književni semafor (izradila ga knjižničarka Anamarija Hat) prilijepili zelene, žute ili crvene kružiće. Za sada je naviše zelenih, nešto manje žutih, ali ni jedno crveno. Znači….uzbuna prolazi!

      


    U 6. b je bilo zabranjeno ništa ne raditi. Bili su podijeljeni u skupine i svaka skupina je izvrsno odradila svoje kreativne zadatke. Kao rezultat rada dobili su jednu pizzu od fabule, pripovjednu vrpcu koja ih je vodila djelom; potom su izradivši nekoliko prozorčića u lik zavirili u unutarnje i vanjske osobine lika. Posluživši se prijenosnim računalom, vratili su se u prošlost istražujući predmete i pojmove koji su se nekada koristili. Jedna skupina je napravila pitanja za zagonetnu kocku, ali takva koja ispituju detalje djela, dakle za izrazito savjesne čitače.

    
    Učenici obaju razreda su bili vrijedni i kreativni, usput su se i zabavili istražujući književna djela.

Zrinka Jurčević, hrvatski jezik
Naša škola

e-Dnevnik za učenike

e-Dnevnik za nastavnike

IZDVAJAMO

Školski kurikulum

Raspored sati

Raspored informacija za roditelje

Pristup informacijama

Školski dokumenti

Ime smo dobili po...

Kalendar
« Siječanj 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji

Tražilica
Stručno usavršavanje
Korisni linkovi

CMS za škole logo
Osnovna škola "August Harambašić" Donji Miholjac / Prilaz stadionu 1, HR-31540 Donji Miholjac / www.os-aharambasica-donjimiholjac.skole.hr / dmiholjac@os-aharambasica-donjimiholjac.skole.hr
preskoči na navigaciju