preskoči na sadržaj

Osnovna škola "August Harambašić" Donji Miholjac

Login
Ime smo dobili po...

Ponosni smo na....

Kalendar
« Srpanj 2017 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji

Stručno usavršavanje

Stručni skupovi- prijava

Izdvajamo

Vremenik pisanih provjera

Pristup informacijama

Preporučujemo...

Udžbenici iz informatike

Školska učilica 

Prijavi zlostavljanje

Prijava zlostavljanja na Internetu

Sandučić povjerenja

Brojač posjeta
Ispis statistike od 17. 1. 2010.

Ukupno: 1509718
Ovaj tjedan: 92
Danas: 14
Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
DAN RUŽIČASTIH MAJICA
Autor: Maja Poslon Živković, 22. 2. 2017.

Svjesni činjenice da je nasilje, bilo kojeg oblika, prisutno svakodnevno u svim okruženjima, odlučili smo reagirati i pomoći zajednici u razumijevanju i prihvaćanju različitosti koje nas okružuju. Djeca su naše blago, a ujedno i najvitalniji dio društva, stoga ovim programom podižemo svijest o problemu vršnjačkog nasilja, velikom problemu među djecom i mladima, s mogućim teškim posljedicama u kratkoročnoj i dugoročnoj perspektivi razvoja djece.


Dan ružičastih majica, poznatiji kao Pink Shirt Day, program je prevencije vršnjačkog nasilja, a obilježava se zadnje srijede u mjesecu veljači. Ideja je nastala u znak protesta zbog incidenta koji se dogodio u jednoj školi. Inicijativom školskih kolega je na konstruktivan i inteligentan način riješeno sustavno zlostavljanje dječaka, posvećenog podršci liječenju teško bolesne majke. Ružičaste majice, koje su solidarno s dječakom nosili njegovi školski kolege, postale su prepoznatljiv simbol inicijative, i kasnije, međunarodno prepoznate obljetnice.

 Dan ružičastih majica u našoj školi obilježen je radionicama na temu nasilja, koje je s učenicima prvih razreda matične škole održala učiteljica Zlatana Šrajer Knežević, s učenicima područne škole njihovi učitelji Slavica Horvat, Mihaela Šoš i Ivica Bučanac Habuda, dok je učenicima drugog, trećeg i četvrtog razreda radionice vodila psihologinja Renata Siročić-Pleić.
Rezultati rada u radionicama mogu se vidjeti na panou u holu Škole.

Psihološka radionica "Boja i oblik moje ljutnje"

 

Na kraju su se u holu škole okupili svi učenici i učitelji razredne nastave. Učenici su još jednom sa psihologinjom ponovili zašto je dobro biti nenasilan, a zatim je učiteljica Zlatana Šrajer Knežević održala predavanje o Danu ružičastih majica.

Upoznala je učenike sa značenjem i početkom obilježavanja ovoga dana te s važnosti borbe protiv svih oblika nasilja. Nakon ovog ozbiljnijeg dijela uslijedili su topli zagrljaji i zajednički ples u holu. 

Osim ovog zajedničkog druženja u holu naše škole, učenici su i u svojim učionicama obilježili ovaj dan. 

1.c i učiteljica Zlatana Šrajer Knežević

 

2.a je ispisivao poruke nenasilja i tolerancije u ružičasta srca

4.razred PŠ Rakitovica također je danas obilježio Dan ružičastih majica prvo sa svojim učiteljem, Ivicom Bučanac Habudom, a poslije i na satu Njemačkog jezika crtajući ružičaste majice na kojima su ispisivali prigodne poruke.

 

 

 

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju