preskoči na sadržaj

Osnovna škola "August Harambašić" Donji Miholjac

Login
Ime smo dobili po...

Ponosni smo na....

Kalendar
« Lipanj 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
Prikazani događaji

Stručno usavršavanje

Stručni skupovi- prijava

Izdvajamo

Vremenik pisanih provjera

Pristup informacijama

Preporučujemo...

Udžbenici iz informatike

Školska učilica 

Razredna stranica 3.c

Prijavi zlostavljanje

Prijava zlostavljanja na Internetu

Sandučić povjerenja

Brojač posjeta
Ispis statistike od 17. 1. 2010.

Ukupno: 1544967
Ovaj tjedan: 375
Danas: 9
Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
DAN RUŽIČASTIH MAJICA
Autor: Maja Poslon Živković, 22. 2. 2017.

Svjesni činjenice da je nasilje, bilo kojeg oblika, prisutno svakodnevno u svim okruženjima, odlučili smo reagirati i pomoći zajednici u razumijevanju i prihvaćanju različitosti koje nas okružuju. Djeca su naše blago, a ujedno i najvitalniji dio društva, stoga ovim programom podižemo svijest o problemu vršnjačkog nasilja, velikom problemu među djecom i mladima, s mogućim teškim posljedicama u kratkoročnoj i dugoročnoj perspektivi razvoja djece.


Dan ružičastih majica, poznatiji kao Pink Shirt Day, program je prevencije vršnjačkog nasilja, a obilježava se zadnje srijede u mjesecu veljači. Ideja je nastala u znak protesta zbog incidenta koji se dogodio u jednoj školi. Inicijativom školskih kolega je na konstruktivan i inteligentan način riješeno sustavno zlostavljanje dječaka, posvećenog podršci liječenju teško bolesne majke. Ružičaste majice, koje su solidarno s dječakom nosili njegovi školski kolege, postale su prepoznatljiv simbol inicijative, i kasnije, međunarodno prepoznate obljetnice.

 Dan ružičastih majica u našoj školi obilježen je radionicama na temu nasilja, koje je s učenicima prvih razreda matične škole održala učiteljica Zlatana Šrajer Knežević, s učenicima područne škole njihovi učitelji Slavica Horvat, Mihaela Šoš i Ivica Bučanac Habuda, dok je učenicima drugog, trećeg i četvrtog razreda radionice vodila psihologinja Renata Siročić-Pleić.
Rezultati rada u radionicama mogu se vidjeti na panou u holu Škole.

Psihološka radionica "Boja i oblik moje ljutnje"

 

Na kraju su se u holu škole okupili svi učenici i učitelji razredne nastave. Učenici su još jednom sa psihologinjom ponovili zašto je dobro biti nenasilan, a zatim je učiteljica Zlatana Šrajer Knežević održala predavanje o Danu ružičastih majica.

Upoznala je učenike sa značenjem i početkom obilježavanja ovoga dana te s važnosti borbe protiv svih oblika nasilja. Nakon ovog ozbiljnijeg dijela uslijedili su topli zagrljaji i zajednički ples u holu. 

Osim ovog zajedničkog druženja u holu naše škole, učenici su i u svojim učionicama obilježili ovaj dan. 

1.c i učiteljica Zlatana Šrajer Knežević

 

2.a je ispisivao poruke nenasilja i tolerancije u ružičasta srca

4.razred PŠ Rakitovica također je danas obilježio Dan ružičastih majica prvo sa svojim učiteljem, Ivicom Bučanac Habudom, a poslije i na satu Njemačkog jezika crtajući ružičaste majice na kojima su ispisivali prigodne poruke.

 

 

 

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju