DANI KRUHA I ZAHVALNOSTI ZA PLODOVE ZEMLJE
Autor: Maja Poslon Živković, 18. 10. 2020.
Učenici 1.b razreda su ovaj tjedan započeli razgovorom o Danima kruha i zahvalnosti za plodove zemlje. Naučili smo zanimljivosti o kruhu, kako on nastaje te smo svi nešto umijesili i ispekli u svojim domovima.
MALO ZRNO
(Ksenija Grozdanić)
Zrelo pšenično malo zrno
Melju u brašno bijelo il' crno.
Zatim ga stave u velike vreće
Gdje čeka da postane nešto veće.
I, evo, gle, put pekare kreće,
I tu s kvascem raste od sreće,
I kao tijesto strpljivo čeka
Da oblikuje ga pekarska ruka.
I u trenu promijeni svoje lice,
U kruhove, štrudle i kiflice,
I krene na put do tople pećnice
Gdje postaje čudo zlatne korice.
Poslije se smjesti na pekarske police
I mirom miriše duž cijele ulice,
Da jutrom obraduje dečke i curice,
Malo zrno iz klasa pšenice.
Učenici 1.b i učiteljica Zlatana Šrajer Golinac
« Travanj 2024 » | ||||||
Po | Ut | Sr | Če | Pe | Su | Ne |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 |
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 |
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 |
29 | 30 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 |
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 |
Obrazovanje |
Razno |
Hrvatski jezik |
> Hrvatski jezični por... |
> Vježba, provjera pra... |
> LEKTIRA |
> Društvo prijatelja g... |
> Nacionalna i sveučil... |
> Pitajte knjižničare |
> PORTAL ZA UČENJE |
> Hrvatski u školi |