preskoči na sadržaj

Osnovna škola "August Harambašić" Donji Miholjac

Kutak za učenike

Natječaj za učenike osnovnih i srednjih škola - "Oboji svijet!"

Autor: Branka Cigrovski, 30. 9. 2013.

Forum za slobodu odgoja raspisuje i ove godine nagradni natječaj "Oboji svijet!" za učenike i učenice osnovnih i srednjih škola Grada Zagreba, ali i za sve ostale koji žele sudjelovati svojim idejama, kreativnošću i inovacijama u Natječaju.

Želja je Natječajem potaknuti mlade naraštaje na promišljanja o temama koje su neophodne za stvaranje društva utemeljenog na vrednotama pravednosti, kritičkog mišljenja, socijalne osjetljivosti, samosvijesti, tolerancije i dijaloga.

Učenici u grupama mogu izraditi video uradak u trajanju do pet minuta, a samostalno ili u grupi mogu izraditi plakat, strip, fotografiju, slogan pjesmu ili priču. U pozivu na Natječaj, koji se može preuzeti u prilogu, mladi mogu odabrati jednu od navedenih tema o kojoj žele dati svoj pogled i razmišljanje. Svaka nova tema i ideja je dobrodošla.

Natječaj je ove godine otvoren od 10. lipnja do 25. listopada 2013. godine. Kao i svih godina do sada, i ove godine će najbolji radovi biti nagrađeni:

  • za video uradak: 1. mjesto u kategoriji osnovnih škola i 1. mjesto u kategoriji srednjih škola
  • za plakat, strip, fotografiju, slogan, priču ili pjesmu: prva tri najbolja rada.

Dobitnici će biti objavljeni i nagrađeni na priredbi „Oboji svijet!“ koja će se održati 15. studenog 2013. godine kojom će se obilježiti Međunarodni dan tolerancije. Priredba će se održati u Centru za kulturu Trešnjevka.

Nakon Priredbe, radovi će biti izloženi u prostorima Knjižnica grada Zagreba (Dječji odjel knjižnice Marina Držića, Knjižnica Medveščak, Dječja knjižnica M2 te Knjižnica Bogdana Ogrizovića) gdje će ih svi zaineresirani moći vidjeti u razdoblju od 15. do 25 studenog 2013. godine.

Za prijavu na natječaj "Oboji svijet!" potrebno je ispuniti prijavni obrazac koji je dostupan na mrežnim stranicama Foruma za slobodu odgoja te ga zajedno s radom poslati poštom na adresu: Forum za slobodu odgoja, Kralja Držislava 12, 10 000 Zagreb Ili putem e-maila na adresu: oboji.svijet@gmail.com.

Nagradni natječaj se i ove godine provodi u sklopu projekta „Oboji svijet šarenim bojama tolerancije“ uz potporu Ureda Gradonačelnika i projekta „Mladi medijatori“ uz potporu Odjela za mlade Grada Zagreba.

Materijali za preuzimanje:

  1. Letak Natječaja
  2. Pravila Natječaja
  3. Prijavnica


Izvor: http://www.skole.hr/veliki-odmor/pozivnica?news_id=8921


Naša škola

e-Dnevnik za učenike

e-Dnevnik za nastavnike

IZDVAJAMO

Školski kurikulum

Raspored sati

Raspored informacija za roditelje

Pristup informacijama

Školski dokumenti

Ime smo dobili po...

Kalendar
« Studeni 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji

Tražilica


Napredno pretraživanje
Traži
Stručno usavršavanje
Korisni linkovi

CMS za škole logo
Osnovna škola "August Harambašić" Donji Miholjac / Prilaz stadionu 1, HR-31540 Donji Miholjac / www.os-aharambasica-donjimiholjac.skole.hr / dmiholjac@os-aharambasica-donjimiholjac.skole.hr
preskoči na navigaciju