preskoči na sadržaj

Osnovna škola "August Harambašić" Donji Miholjac

Kutak za učenike

APLIKACIJE ZA ANONIMNU PRIJAVU NASILJA

Autor: Matea Skeledžija, 3. 1. 2016.

Centar za nestalu i zlostavljanu djecu, u sklopu projekta “Prijavi i zaustavi”, razvio je korisne i edukativne aplikacije koje će korisnicima omogućiti anonimno i efikasno prijavljivanje i prepoznavanje svih oblika nasilja nad djecom.

Projekt “Prijavi i zaustavi” financiraju Ministarstvo socijalne politike i mladih te Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta, a osim Centra za nestalu i zlostavljanu djecu, u program su uključeni i Dom za odgoj djece i mladeži Osijek, Dječji dom Sv. Ana Vinkovci, Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku - Filozofski fakultet te Udruga za podršku žrtvama i svjedocima iz Vukovara.

Projekt obuhvaća Osječko-baranjsku i Vukovarsko-srijemsku županiju, a svojim radom izravno dopire do građana, stručnjaka i odgojno-obrazovnih djelatnika te neizravno do roditelja, na koje je cjelokupna prevencija i prijava nasilja usmjerena.

Opći je cilj projekta, kao i novih aplikacija, upravo prevencija svih oblika nasilja nad djecom te rano uočavanje nasilja, kako bi se ono moglo prijaviti i sasjeći u korijenu.

- Nadamo se da će naši sugrađani preuzeti aplikaciju, no još važnije i prijaviti nasilje nad djecom - ističu iz Centra. Inovativna se aplikacija može besplatno preuzeti u mobilnim trgovinama aplikacija, a jasno je određena i podjela na djecu i odrasle.

Više informacija:
http://prijaviizaustavi.org/

https://www.youtube.com/watch?time_continue=2&v=PJL82kM1rSU


Izvor: https://www.skolskiportal.hr/clanak/1992-aplikacije-za-anonimu-prijavu-nasilja/


Naša škola

e-Dnevnik za učenike

e-Dnevnik za nastavnike

IZDVAJAMO

Školski kurikulum

Raspored sati

Raspored informacija za roditelje

Pristup informacijama

Školski dokumenti

Ime smo dobili po...

Kalendar
« Studeni 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji

Tražilica


Napredno pretraživanje
Traži
Stručno usavršavanje
Korisni linkovi

CMS za škole logo
Osnovna škola "August Harambašić" Donji Miholjac / Prilaz stadionu 1, HR-31540 Donji Miholjac / www.os-aharambasica-donjimiholjac.skole.hr / dmiholjac@os-aharambasica-donjimiholjac.skole.hr
preskoči na navigaciju