preskoči na sadržaj

Osnovna škola "August Harambašić" Donji Miholjac

Kutak za učenike

NAJLJEPŠE DJEČJE BAJKE

Autor: Branka Cigrovski, 12. 9. 2012.

S ciljem poticanja dječje mašte i kreativnosti, SOS Dječje selo Hrvatska otvorilo je natječaj za dječju ilustraciju bajke. Natječaj je namijenjen djeci predškolske i osnovnoškolske godine, starosti do 14 godina. Iz SOS Dječjeg sela Hrvatska pozivaju svu djecu da pošalju crteže do 27. rujna 2012. godine.

 

U navedenom natječaju mogu sudjelovati djeca predškolske i osnovnoškolske dobi, starosti do 14 godina, koja se pozivaju da svoje crteže šalju od 1. rujna 2012. do 27. rujna 2012. na adresu SOS Dječje selo Hrvatska, Zavrtnica 5/III, 10 000 Zagreb. Za sudjelovanje je potrebno odabrati jednu od bajki s popisa i nacrtati likove iz odabrane bajke onako kako ih zamišljamo. Crtati se može olovkama, drvenim bojicama, flomasterima, temperama, vodenim bojama ili bilo kojom drugom opremom, a veličina crteža ne smije biti veća od A3 formata.

Svi crteži pristigli do navedenog datuma biti će objavljeni u on-line galeriji. Radovi koji od 1. do 14. listopada ostvare najveći broj glasova bit će objavljeni kao ilustracije u knjizi "Najljepše dječje bajke", a koja će se tiskati i ići u slobodnu prodaju. Svaki sudionik natječaja čiji će se crtež naći u knjizi, dobit će primjerak knjige besplatno.

„Bajke nas vode kroz različite avanture i to na najsigurniji način – kroz fantaziju. Osim toga, bajke imaju ulogu da oslobode dječju maštu te su važne za njihov razvoj, jer glavni likovi – od kojih su mnogi djeca – pokazuju osobine i sposobnosti da se uvijek izbore i na kraju pobjede. Bajke će postojati uvijek. One se zapravo stalno mijenjaju i prilagođavaju aktualnom vremenu, a mi smo željeli da djeca sudjeluju u toj promjeni putem svojih crteža“, istaknuo je Mario Čović, direktor SOS Dječjeg sela Lekenik.

Bajke već generacijama očaravaju djecu, nudeći im priču koja ih ponese u svijet mašte. Svako dijete mora u svojem razvoju, korak po korak, naučiti kako da bolje razumije sebe i svoju okolinu. Bajka je upravo takva vrsta književnosti koja pomaže djeci da razviju svoju kognitivnu i kreativnu svijest, a time je značaj ovog projekta još i veći.

Registracija sudionika, prijave crteža, glasanje, objava rezultata i ostale važne informacije o kampanji mogu se naći na službenoj internet stranici http://bajke.sos-dsh.hr

Tekst preuzet sa stranica  SOS DJEČJE SELO


Izvor: Portal za škole


Naša škola

e-Dnevnik za učenike

e-Dnevnik za nastavnike

IZDVAJAMO

Školski kurikulum

Raspored sati

Raspored informacija za roditelje

Pristup informacijama

Školski dokumenti

Ime smo dobili po...

Kalendar
« Studeni 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji

Tražilica


Napredno pretraživanje
Traži
Stručno usavršavanje
Korisni linkovi

CMS za škole logo
Osnovna škola "August Harambašić" Donji Miholjac / Prilaz stadionu 1, HR-31540 Donji Miholjac / www.os-aharambasica-donjimiholjac.skole.hr / dmiholjac@os-aharambasica-donjimiholjac.skole.hr
preskoči na navigaciju