preskoči na sadržaj

Osnovna škola "August Harambašić" Donji Miholjac

 > O školi

Dobro došli na stranice naše škole!


 

Osnovna škola "August Harambašić" Donji Miholjac jedina je osnovna škola u gradu Donjem Miholjcu. Trenutačno je pohađa 485 učenika, a u njoj radi 62 zaposlenika.
Sadašnji naziv škola je dobila 1960. godine prema poznatom donjomiholjačkom književniku Augustu Harambašiću.

U sastavu Škole djeluje i Osnovna glazbena škola koju pohađa 60 učenika i u kojoj učenici stječu vještine sviranja klavira, gitare, harmonike i tamburice. Ponosimo se i velikom Nastavno-športskom dvoranom čija površina igrališta iznosi 981 m2 , a u sastavu Škole je i Područna škola Rakitovica s 29 učenika i 2 zaposlenika.

Osnovni cilj koji smo pred sebe postavili je unaprijediti odgojno-obrazovni proces i omogućiti učenicima i učiteljima visok pedagoški standard koji će im biti smjernica i pomoć u radu. Stoga smo u školu ugradili koso dizalo – platformu za učenike s invaliditetom, klimatizirali smo sve učionice i urede, izgradili smo višenamjensku vanjsku eko-učionicu s popratnim sadržajima i edukativnim materijalima, sve smo učionice opremili audio-vizualnom opremom, podigli kvalitetu rada školske kuhinje i obnovili Nastavno-športsku dvoranu te izgradili dva malonogometna igrališta.

 

Škola je nedavno stekla trajni zlatni status Međunarodne eko-škole, a već više od pet godina svi smo uključeni u projekt Škola bez nasilja i zaštita školske imovine koji je dao izvanredne rezultate.

 

UNUTRAŠNJI ŠKOLSKI PROSTORI

Matična škola u Donjem Miholjcu ima dvije zgrade.
U manjoj se zgradi odvija nastava glazbene škole.
U velikoj zgradi je 24 učionica. U deset učionica odvija se nastava razredne nastave. 14 učionica rabi se za predmetnu nastavu. Kabinetska nastava zastupljena je u nastavi kemije, biologije, fizike, matematike, tehničke kulture, likovne kulture, povijesti, zemljopisa, glazbene kulture, vjeronauka i djelomično iz hrvatskog i engleskog jezika. Knjižnica s površinom 102 m2 te školska kuhinja s blagovaonicom površine 170 m2 u potpunosti zadovoljavaju potrebe škole.

vrh

 

OKOLIŠ ŠKOLE

Matična škola posjeduje okoliš s površinom 20 577 m2. Veliki dio okoliša čine zelene površine, veliki školski park, 3 školska igrališta i autobusno stajalište. U središtu je cvjetnjak koji se obnavlja biljkama cvjetnicama. Staze u parku su pošljunčane. U cvjetnjacima ispred škole uzgajamo starinsko cvijeće seoskih vrtova: grmove, dvogodišnje cvjetnice koje prezimljuju lukovicom, gomoljem i podankom, jednogodišnje cvjetnice, čije presadnice cvjećarske sekcije same uzgajaju. Uređen je ružičnjak, a staza koja vodi od nove do stare škole također je okružena starinskim slavonskim cvijećem.


Sjeverna strana okoliša uljepšana je tujoredom te raznim ukrasnim grmovima.
Na travnjaku između stare i nove školske zgrade je formiran i kamenjar zasađen našim autohtonim biljnim vrstama i ugroženim biljnim vrstama. Ovako uređen okoliš škole ima sve predstavnike životnih zajednica.


Upisi u srednju školu

Upis u učeničke domove

Tražilica


Napredno pretraživanje
Traži
Naša škola

e-Dnevnik za učenike

e-Dnevnik za nastavnike

IZDVAJAMO

Školski kurikulum

Raspored sati

Raspored informacija za roditelje

Pristup informacijama

Školski dokumenti

Ime smo dobili po...

Kalendar
« Svibanj 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

Tražilica


Napredno pretraživanje
Traži
Stručno usavršavanje
Korisni linkovi
CMS za škole logo
Osnovna škola "August Harambašić" Donji Miholjac / Prilaz stadionu 1, HR-31540 Donji Miholjac / www.os-aharambasica-donjimiholjac.skole.hr / dmiholjac@os-aharambasica-donjimiholjac.skole.hr
preskoči na navigaciju