2018-05-08 10:20:28

2. KLAVIRSKI FESTIVAL DOLCE PIANO

U četvrtak, 3.svibnja 2018., u dvorani u Belišću, a u organizaciji Glazbene škole iz Valpova i Belišća, održan je 2. KLAVIRSKI FESTIVAL DOLCE PIANO.  Mladi sudionici imali su priliku pokazati svoje glazbeno umijeće i muzikalnost na „kralju nad kraljevima“ - modelu klavira D-274 renomiranog i svjetski priznatog proizvođača Steinway & Sons.

Nastupile su i učenice naše Glazbene škole:

Tena Aladić, Marija Kovač i Lea Aladić.

U njihovoj izvedbi uživala je i brojna publika te je svaki sudionik nagrađen gromoglasnim pljeskom.

Inicijativa klavirskog odjela Glazbene škole pokrenuta prošle godine i ove je godine dokazala svoju opravdanost. Okupilo se čak 60 natjecatelja iz 9 škola i tri županije raspoređenih u 6 kategorija.

Ove godine festival je dobio još jednu novu dimenziju. Naime, voditeljica škole uspjela je za ovu prigodu dopremiti koncertni klavir marke Steinway iz Zagreba. Koliko je to bio velik događaj govori oduševljenje svih učenika  i njihovih nastavnika jer je svim glazbenicima itekako poznata činjenica što znači svirati na izvrsnom instrumentu, a u ovom slučaju riječ je o najkvalitetnijoj vrsti klavira na svijetu.

Nastupi učenika bili su na  zavidnoj razini, a što su na samom kraju članovi ocjenjivačkog suda i potvrdili te čestitali svim učenicima i njihovim nastavnicima te roditeljima. Dvorana Glazbene škole cijeli dan je bila popunjena radoznalim slušateljima, a hodnici i učionice škole vrvjele su dječjim razgovorima, smijehom i dobrim raspoloženjem.

Našu školu su predstavile učenice 3. razreda naše Glazbene škole Tena Aladić i Marija Kovač te osvojile treću nagradu.

Učenica 6.razreda Glazbene škole Lea Aladić osvojila je prvu nagradu u svojoj kategoriji.

Čestitamo našim mladim glazbenicama na postignutim rezultatima!

                            voditelj Glazbene škole Darko Nikolić

 


Osnovna škola "August Harambašić" Donji Miholjac