2019-09-09 15:08:09

MI SMO 5. A

Počelo je...počelo....današnji dan posebno će pamtiti učenici 1. i 5. razreda. U našoj školi postoje tri 5. razreda, jedan od njih je i 5. a...

    Na početku školske godine uvijek vlada uzbuđenje, nastalo od radosti, straha, tuge i tko zna kojih sve emocija. Posebno je to u 1. i 5. razredu. Prvi radni sati su prošli, petaši se nisu zabunili i otišli u svoje „stare“ razrede.

     Učenici 5. a razreda okupili su se u holu škole zajedno s ostala dva peta razreda. Prvo su u garderobi ostavili svoju obuću, potom napravili kratak obilazak škole. Razrednica ih je uputila u kojim učionicama će imati koji predmet, kratko predstavila učiteljice i učitelje. Nakon obilaska, uputili su se u svoju učionicu, a to je učionica hrvatskoga jezika II. Najvažnija je aktivnost bila upoznavanje i kratko predstavljanje. Učenike je dočekao prigodan poklon u kojem je bio i papirnati cvijet. Na latice cvijeta napisali su svoje ime, a potom ih stavljali na ploču. U nekoliko rečenica učenici su se predstavili jedni drugima.

    Razred 5. a čine učenici iz četiriju različitih razreda, no kao što i ljepota cvjetnog stabla pokazuje – lijepi su u svojoj različitosti. Iako pristigli iz različitih razreda, od danas oni čine cjelinu koja će nositi ime 5. a.

Zrinka Jurčević, razrednica 5. a

 

5. a

- Tamara, Gabrijel, Maria, Petra, Saša, Ana, Lea, Zrinka, Jana, Mihael, Filip, Jakov, Josip, Arsen, Noa, Luka, Patrik, Emanuel, Luka, Tea, Ivan Darko

- stablo 5. a


Osnovna škola "August Harambašić" Donji Miholjac