2019-09-18 08:42:58

POSJET 3.LABUS SAJMU NA FERIT–u U OSIJEKU

Fakultet elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija – FERIT Osijek organizirao je „3. LABUS sajam na FERIT-u Osijek“ u utorak, 17. rujna 2019. Sajam su posjetili učenici 8.c razreda Petar Perasić i Luka Bogatić sa nastavnicom Lovorkom Sertić. 

LABUS sajam namijenjen je učenicima osnovnih i srednjih škola i njihovim nastavnicima, ali i djeci vrtićkog uzrasta te ostalim zainteresiranim građanima.

Na LABUS sajmu održano je trideset prezentacija trenutne ponude FERIT-ovih LABUS aktivnosti/radionica, prezentacija praktičnih studentskih radova koje su oni izradili u okviru završnih i diplomskih radova te programa Pro Student te još niz drugih prezentacija.

Priređeno je i niz specijaliziranih radionica kako iz temeljnih (matematika, fizika) tako i iz primjenjenih inženjerskih područja elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija.

Učenici su se mogli okušati u "Nogobotu", zasvirati "STEevinu tamburicu", gledati kroz oči robota, naučiti kako izraditi robotsku ruku, osnove robotike s mBotom, vritualnom stvarnosti, saznati i kakav je to emotivni android, a tu su i aktivnosti vezane uz računalne igre, razvoj mobilnih aplikacija, 3D printanje i modeliranje i još pregršt aktivnosti baziranih na robotici, koja je u velikom fokusu ovogodišnjeg LABUS-a te mnoštvo pokusa iz fizike.


Oduševljeni smo posjetom sajmu! 

Lovorka Sertić

 


Osnovna škola "August Harambašić" Donji Miholjac