2019-09-25 16:41:33

DAN OTVORENIH VRATA - PREZENTACIJA POLICIJSKIH SLUŽBI

24. rujna 2019. godine u 10,00 sati održan je Dan otvorenih vrata u našoj Nastavno-sportskoj dvorani, na kojem su policijske službe PU osječko-baranjske prezentirale svoj rad kroz niz edukativnih pokaznih vježbi.

U nizu događanja upriličenih uoči Dana grada Donjeg Miholjca i njegova zaštitnika sv.Mihaela, a ujedno i Dana policije 29. rujna, jučer je u našoj Nastavno-sportskoj dvorani organizirana pokazna vježba PU osječko-baranjske. Na prezentaciji su bila prisutna djeca DV „Pinokio“ iz Donjeg Miholjca, OŠ „Augusta Harambašića“ Donji Miholjac, učenici Srednje škole Donji Miholjac, a bila je otvorenog tipa te su je mogli posjetiti i svi građani Donjeg Miholjca. 

Posjetitelji su imali priliku na licu mjesta postaviti pitanja policijskim službenicima, imali su priliku vidjeti i isprobati opremu i tehniku koju u svakodnevnom radu koristi policija, mogli su sjesti u „presretač“, ući u mobilno vozilo za nadzor državne granice – tzv. „Schengen bus“, vidjeti kako se izrađuje fotorobot te kako se obavlja očevid na mjestu događaja krvnog delikta. Pobliže su se upoznali i s radom temeljne, prometne, kriminalističke i granične policije, kao i s radom pirotehničara i kontakt – policajaca, zatim s radom interventne policije, a mogli su vidjeti i demonstracije obrana od napadača, razoružavanja i svladavanja napadača.

Prezentacija je bila vrlo poučna te će možda i netko od prisutne djece na temelju svega viđenoga odlučiti krenuti tim životnim putem. 

Hvala PU osječko-baranjskoj na ovoj vrlo zanimljivoj i edukativnoj prezentaciji!

 


Osnovna škola "August Harambašić" Donji Miholjac