2019-10-18 20:40:32

MJESEC HRVATSKE KNJIGE 2019.

„Mjesec hrvatske knjige“ najveća je manifestacija  u Hrvatskoj posvećena knjizi i čitanju. Tradicionalno se obilježava svake godine, od 15. listopada do 15. studenoga, u mnogim hrvatskim gradskim i školskim knjižnicama kojima je cilj približiti knjigu krajnjem korisniku.
U našoj  školskoj knjižnici pripremili smo različite sadržaje kojima želimo približiti knjigu i čitanje, prije svega našim najmlađim učenicima. 

 

Učenicima prvih razreda čitat ćemo Grimmove bajke, a zatim će oni uljepšati priču svojim crtežima. Tako će nastati njihove razredne slikovnice, kako u papirnom, tako i u digitalnom obliku

Prva razredna slikovnica već je složena. Učenici 1. c razreda posjetili su, s učiteljicom Valerijom Čmelak, školsku knjižnicu. Porazgovarali smo s najmlađim učenicima o knjigama i čitanju. Uveli smo ih u svijet prošlih vremena kada su ljudi razgovarali i zabavljali se pričajući priče. Upoznali smo prvašiće s braćom Grimm, a zatim su poslušali Crvenkapicu. Priča im je bila poznata te su rado sudjelovali u razgovoru. Na kraju su nacrtali najdraže prizore iz priče i uz obećanje da će nastojati slušati roditeljske savjete, vratili se u svoj razred.
Razrednu slikovnicu 1.c razreda možete pogledati u privitku.

Malo stariji učenici, trećih i četvrtih razreda, pozvani su u školsku knjižnicu kako bi čitali naglas. Sat glasnog čitanja uvod je u projekt „Danas čitam JA“, koji u suradnji s Dječjim vrtićem „Pinokio“ i Narodnom knjižnicom grada Donjega Miholjca u školi provodimo već treću godinu. Tijekom listopada i studenog učenici razredne nastave, u prostoru vrtića, čitaju slikovnice starijim skupinama mališana. Suradnja se pokazala kao iznimno uspješna, projektu se raduju i naši učenici i mališani u vrtiću te se nastavlja i ove godine.

                                                             Anamarija Hat, školski knjižničar i

                                                                           učiteljica Kristina Andračić


Osnovna škola "August Harambašić" Donji Miholjac