2011-01-19 12:45:50

SASTANAK ZA RODITELJE UČENIKA 7. RAZREDA

U srijedu 19. siječnja 2011. godine u prostoru matične škole održan je skupni sastanak za roditelje učenika 7. razreda.

 

Školskim razvojnim planom Osnovne škole „August Harambašić“ Donji Miholjac definirano je prioritetno područje kojem škola i ove godine posvećuje posebnu pozornost, a to je područje nazvano Zajedno za nenasilje.

Ovaj je projekt na svojim sjednicama prihvatilo Učiteljsko vijeće, Vijeće roditelja i Školski odbor, a jedan od koraka ovoga projekta je i proširenje suradnje donjomiholjačke osnovne škole s Odsjekom za prevenciju PU Osječko-baranjske.

U tome je kontekstu u prostoru Škole 19. siječnja 2011. održan skupni sastanak za roditelje učenika 7. razreda na kojem su osim osamdesetak roditelja, dvadeset nastavnika i stručne službe Škole sudjelovali i policijska službenica Odsjeka za prevenciju Policijske uprave Osječko-baranjske Sanja Živković, kontakt-policajac PP Donji Miholjac  Mario Mandić, službenik krim-policije PP Donji Miholjac Damir Bačmaga te predsjednik Vijeća roditelja Zvonimir Falamić.

 

Dnevni red sastanka sastojao se od sljedećih terma: 

1. Izvješće o poduzetim mjerama za sprječavanje sukoba i nasilja među učenicima  te za zaštitu školske imovine

2. Suradnja s Policijskom postajom Donji Miholjac te s Odsjekom za prevenciju Policijske uprave Osječko-baranjske

Nakon što je ravnatelj Škole Vedran Aladić prezentirao način rada školskoga tima za prevenciju te poduzete mjere u cilju sprječavanja nasilja i zaštite školske imovine u proteklih pet godina, djelatnik PP Donji Miholjac Damir Bačmaga konstatirao je da je nakon svih ovih mjera poduzetih u Školi rezultat vidljiv i u samom gradu Donjem Miholjcu u kojem je osjetno smanjeno i nasilje i štete.

Istaknuvši izvanrednu suradnju sa Školom i školskim timom za prevenciju, gosp. Mario Mandić posebno se osvrnuo na zajedničke mjere poduzete kako bi se smanjila uporaba pirotehničkih sredstava. Nakon edukacije roditelja i održanih predavanja na temu opasnosti od uporabe pirotehničkih sredstava, u posljednje tri godine oko škole nije zapaljena niti jedna petarda u vrijeme božićnih i novogodišnjih blagdana.

Službenica Odsjeka za prevenciju PU Osječko-baranjske Sanja Živković  dala je djelatnicima Škole veliku podršku u provođenju svih ovih preventivnih mjera ponudivši pomoć Odsjeka u vidu tematskih predavanja i prezentacija te zaključila da su ovi postignuti rezultati rezultat velikoga napora koji Škola u suradnji sa svojim partnerima ulaže u suzbijanju nasilja i sukoba.

 

 

 


Osnovna škola "August Harambašić" Donji Miholjac