preskoči na sadržaj

Osnovna škola "August Harambašić" Donji Miholjac

Obavijesti

SASTANAK ZA RODITELJE UČENIKA 7. RAZREDA

Autor: Branka Cigrovski, 19. 1. 2011.

U srijedu 19. siječnja 2011. godine u prostoru matične škole održan je skupni sastanak za roditelje učenika 7. razreda.

 

Školskim razvojnim planom Osnovne škole „August Harambašić“ Donji Miholjac definirano je prioritetno područje kojem škola i ove godine posvećuje posebnu pozornost, a to je područje nazvano Zajedno za nenasilje.

Ovaj je projekt na svojim sjednicama prihvatilo Učiteljsko vijeće, Vijeće roditelja i Školski odbor, a jedan od koraka ovoga projekta je i proširenje suradnje donjomiholjačke osnovne škole s Odsjekom za prevenciju PU Osječko-baranjske.

U tome je kontekstu u prostoru Škole 19. siječnja 2011. održan skupni sastanak za roditelje učenika 7. razreda na kojem su osim osamdesetak roditelja, dvadeset nastavnika i stručne službe Škole sudjelovali i policijska službenica Odsjeka za prevenciju Policijske uprave Osječko-baranjske Sanja Živković, kontakt-policajac PP Donji Miholjac  Mario Mandić, službenik krim-policije PP Donji Miholjac Damir Bačmaga te predsjednik Vijeća roditelja Zvonimir Falamić.

 

Dnevni red sastanka sastojao se od sljedećih terma: 

1. Izvješće o poduzetim mjerama za sprječavanje sukoba i nasilja među učenicima  te za zaštitu školske imovine

2. Suradnja s Policijskom postajom Donji Miholjac te s Odsjekom za prevenciju Policijske uprave Osječko-baranjske

Nakon što je ravnatelj Škole Vedran Aladić prezentirao način rada školskoga tima za prevenciju te poduzete mjere u cilju sprječavanja nasilja i zaštite školske imovine u proteklih pet godina, djelatnik PP Donji Miholjac Damir Bačmaga konstatirao je da je nakon svih ovih mjera poduzetih u Školi rezultat vidljiv i u samom gradu Donjem Miholjcu u kojem je osjetno smanjeno i nasilje i štete.

Istaknuvši izvanrednu suradnju sa Školom i školskim timom za prevenciju, gosp. Mario Mandić posebno se osvrnuo na zajedničke mjere poduzete kako bi se smanjila uporaba pirotehničkih sredstava. Nakon edukacije roditelja i održanih predavanja na temu opasnosti od uporabe pirotehničkih sredstava, u posljednje tri godine oko škole nije zapaljena niti jedna petarda u vrijeme božićnih i novogodišnjih blagdana.

Službenica Odsjeka za prevenciju PU Osječko-baranjske Sanja Živković  dala je djelatnicima Škole veliku podršku u provođenju svih ovih preventivnih mjera ponudivši pomoć Odsjeka u vidu tematskih predavanja i prezentacija te zaključila da su ovi postignuti rezultati rezultat velikoga napora koji Škola u suradnji sa svojim partnerima ulaže u suzbijanju nasilja i sukoba.

 

 

 
Naša škola

e-Dnevnik za učenike

e-Dnevnik za nastavnike

IZDVAJAMO

Školski kurikulum

Raspored sati

Raspored informacija za roditelje

Pristup informacijama

Školski dokumenti

Ime smo dobili po...

Kalendar
« Listopad 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
Prikazani događaji

Tražilica


Napredno pretraživanje
Traži
Stručno usavršavanje
Korisni linkovi

CMS za škole logo
Osnovna škola "August Harambašić" Donji Miholjac / Prilaz stadionu 1, HR-31540 Donji Miholjac / www.os-aharambasica-donjimiholjac.skole.hr / dmiholjac@os-aharambasica-donjimiholjac.skole.hr
preskoči na navigaciju