preskoči na sadržaj

Osnovna škola "August Harambašić" Donji Miholjac

Obavijesti

Nasilje u školi i oko škole - Kako ga spriječiti?

Autor: Branka Cigrovski, 12. 12. 2008.

Skupni roditeljski sastanci.

Skupni roditeljski sastanci

 NASILJE U ŠKOLI I OKO ŠKOLE – KAKO GA SPRIJEČITI
 
U Osnovnoj školi „August Harambašić“ održani su 3. - 4. prosinca 2008. godine skupni roditeljski sastanci. U srijedu za roditelje učenike 5., 6. i 7. razreda te roditelje učenika 8. razreda koji nisu bili na skupnom roditeljskom sastanku održanom prije tri tjedna. U četvrtak za roditelje učenika razredne nastave te u Područnoj školi Rakitovica.
Roditeljskim sastancima nazočio je i predstavnik Policijske postaje Donji Miholjac Mario Mandić, stručni suradnici i razrednici naše škole.
Ravnatelj je, služeći se prezentacijom, roditeljima pokazao negativne strane nasilja u školi – uništena školska imovina, zaplijenjeni predmeti kojim su se učenici htjeli sukobiti, pokazao mjesto provale u školu. Naglasio je da velika većina učenika poštuje pravila, ali da je manjina sklona teroriziranju i maltretiranju manjine. Istaknuo je da je bitan kućni odgoj te da je presudan za cjelokupno ponašanje. Zahvalio je roditeljima na dosadašnjoj suradnji sa željom da se nastavi i da bude još i bolja. Predstavnik PP Donji Miholjac govorio je o negativnostima uporabe pirotehničkih sredstava, pogotovo u ovo predblagdansko vrijeme. Govorio je o sankcijama i kaznama koje slijede roditeljima ukoliko maloljetnik bude uhvaćen s nedopuštenim pirotehničkim sredstvima ili ako bi bacao na javnim mjestima.
Nakon izlaganja, stručni suradnici, razrednici su mogli dati svoj kratak osvrt. Na pojedinim sastancima bilo je i pitanja roditelja.
Nakon održanih skupnih roditeljskih sastanaka, razrednici su prema potrebi održali roditeljski sastanak za svoj razred.
 
NOVINARSKA SKUPINA
Naša škola

e-Dnevnik za učenike

e-Dnevnik za nastavnike

IZDVAJAMO

Školski kurikulum

Raspored sati

Raspored informacija za roditelje

Pristup informacijama

Školski dokumenti

Ime smo dobili po...

Kalendar
« Listopad 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
Prikazani događaji

Tražilica


Napredno pretraživanje
Traži
Stručno usavršavanje
Korisni linkovi

CMS za škole logo
Osnovna škola "August Harambašić" Donji Miholjac / Prilaz stadionu 1, HR-31540 Donji Miholjac / www.os-aharambasica-donjimiholjac.skole.hr / dmiholjac@os-aharambasica-donjimiholjac.skole.hr
preskoči na navigaciju