preskoči na sadržaj

Osnovna škola "August Harambašić" Donji Miholjac

 > Naslovnica
Vijesti

LISTOPADSKA LEKTIRA

Autor: Zrinka Jurčević, 2. 11. 2019.

Posljednje sunčane dane listopada iskoristili smo za jednu lektirnu šetnju kojom zaokružujemo čitanje dnevničkog romana Stjepana Tomaša "Mali ratni dnevnik"

    Posljednje sunčane dane listopada iskoristili smo za jednu lektirnu šetnju. Nije bila virtualna već „stvarna“.  U dnevničkom romanu Stjepana Tomaša „Mali ratni dnevnik“, koji je sadržajno vezan za Domovinski rat, spominje se i rep aviona – težak „suvenir“ rata.
    Učenici 6. b razreda pročitali su roman za redovan sat lektire. Na prvom satu su trebali u pisanom obliku pokazati jesu li pročitali i kako su razumjeli roman. Drugi sat smo iskoristili za šetnju. Prvo naše zaustavljanje je bilo pored dvorca Mailáth. Naime, za vrijeme Domovinskog rata dvorac je preuzeo ulogu bolnice. U njemu su bili zbrinjavani ranjenici i drugi bolesnici. Ubrzo smo stigli u dvorište bivše vojarne gdje se nalazi rep aviona o kojem i Tomaš piše u svom djelu. Za neke učenike je to bio prvi posjet. U nekoliko rečenica sam ih upoznala s povijesnom pozadinom, a potom su učenici čitali rezultate svog istraživanja. Zadatak im je bio da istraže o životu u Donjem Miholjcu i Rakitovici za vrijeme Domovinskog rata. Prvo nam je Sara Pačarić pročitala ulomke iz knjige, a zatim su ostali učenici dobrovoljno čitali svoje uratke.
   Nakon ovog spoja satova hrvatskoga jezika i povijesti, vratili smo se u toplinu škole, malo promrzli, no bogatiji novim spoznajama.

- krećemo ispred škole

- u blizini dvorca Mailáth

- Sara čita ulomke iz knjige

- 6. b 

 

- ostale fotografije možete vidjeti u fotogaleriji na poveznici

http://os-aharambasica-donjimiholjac.skole.hr/skola/foto_galerija?show=album&id=108

 

 
Naša škola

e-Dnevnik za učenike

e-Dnevnik za nastavnike

IZDVAJAMO

Školski kurikulum

Raspored sati

Raspored informacija za roditelje

Pristup informacijama

Školski dokumenti

Ime smo dobili po...

Kalendar
« Siječanj 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji

Tražilica
Stručno usavršavanje
Korisni linkovi

CMS za škole logo
Osnovna škola "August Harambašić" Donji Miholjac / Prilaz stadionu 1, HR-31540 Donji Miholjac / www.os-aharambasica-donjimiholjac.skole.hr / dmiholjac@os-aharambasica-donjimiholjac.skole.hr
preskoči na navigaciju