preskoči na sadržaj

Osnovna škola "August Harambašić" Donji Miholjac

 > O školi  > Knjižnica
Knjižnica

Školska knjižnica u sklopu Osnovne škole u Donjem Miholjcu djeluje od 1980. godine. Nalazi se na prvom katu škole, prostrana je i zajedno s čitaonicom zauzima stotinjak četvornih metara.

U školsku knjižnicu kontinuirano se ulaže te je dobro opremljena raznolikom  građom – od mogućnosti izbora lektirnih naslova, preko stručne literature pa sve do bogate priručne zbirke. Fond se svake godine obogaćuje novim primjercima, uvijek s ciljem razvijanja ljubavi prema knjizi i učenju i podizanjem nastavnog procesa na višu, kvalitetniju razinu. Trenutno se na policama u knjižnici nalazi tek nešto manje od 8000 svezaka, a redovitim revizijama i otpisom održavamo fond suvremenim i primjenjivim.

 

Trudimo se i sam prostor knjižnice učiniti ugodnim i funkcionalnim.

Za najmlađe učenike tu je bazen sa slikovnicama u kojem se oni jako dobro snalaze i samostalno izabiru najzanimljivije priče. Učenike razredne nastave često privuče i šarenilo ormara za periodiku gdje mogu pronaći i pročitati sve najnovije brojeve časopisa za djecu.

 

Oni malo stariji učenici odmore najčešće provode uz dvije table šaha. Iako je šah tiha i misaona igra, učenici su usavršili umjetnost kratkih i brzih partija, ali i kompromisa jer vrlo često se za tablom šaha traži mjesto više.

Nastavnici i stručni suradnici na policama mogu pronaći stručnu literaturu, kao i literaturu za dodatne sadržaje, projekte, suradnje. Na raspolaganju su im i stručni časopisi iz različitih područja.

Fond referentne (priručne) zbirke nastojimo redovito obnavljati kako bi i učenici i nastavnici u svom radu mogli koristiti nove, relevantne priručnike i kako bi im se olakšale pripreme za natjecanja.

24 sjedeća mjesta u čitaonici, te još tri radna mjesta uz prijenosna računala, pisač i pristup internetu pružaju mogućnosti učenicima, ali i nastavnicima, za održavanje različitih radionica, korelacija i projekata.

 


Online baza podataka školske knjižnice

Pristup podacima baze knjiga i časopisa naše školske knjižnice omogućen je putem sustava Metel.

Uključenje u sustav Metel omogućilo nam je stvaranje baze podataka, koja našim korisnicima putem interneta omogućuje slobodan pristup podacima o knjigama i časopisima iz fondova naše školske knjižnice, 24 sata dnevno. Program MetelWin proizvod je varaždinske tvrtke Point d.o.o.

On-line katalog knjižnice


Upisi u srednju školu

Upis u učeničke domove

Tražilica


Napredno pretraživanje
Traži
Naša škola

e-Dnevnik za učenike

e-Dnevnik za nastavnike

IZDVAJAMO

Školski kurikulum

Raspored sati

Raspored informacija za roditelje

Pristup informacijama

Školski dokumenti

Ime smo dobili po...

Kalendar
« Svibanj 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

Tražilica


Napredno pretraživanje
Traži
Stručno usavršavanje
Korisni linkovi
CMS za škole logo
Osnovna škola "August Harambašić" Donji Miholjac / Prilaz stadionu 1, HR-31540 Donji Miholjac / www.os-aharambasica-donjimiholjac.skole.hr / dmiholjac@os-aharambasica-donjimiholjac.skole.hr
preskoči na navigaciju