preskoči na sadržaj

Osnovna škola "August Harambašić" Donji Miholjac

Osnovna glazbena škola pri Osnovnoj školi „August Harambašić“ Donji Miholjac

U Donjem Miholjcu je 1834. godine utemeljena jedna od prvih glazbenih škola u Hrvatskoj. Osnovao ju je barun Karlo Prandau, a nakon što mu je Karlo "predao svoju gospoštiju Miholjac", nastavio ju je potpomagati Karlov mlađi brat Gustav. Prvi učitelj glazbene škole bio je Joseph Beck i podučavao je je flautu, klarinet, fagot, rog i trubu.

Školske godine 1972./1973. na inicijativu učiteljice glazbenog odgoja Jelice Dimitrijević i učitelja Muhameda Zubčevića ponovo je pokrenuta glazbena škola u Donjem Miholjcu kao područni odjel glazbene škole “Franjo Kuhač” iz Osijeka. Nakon nekoliko godina djelovanja glazbena škola se pripaja Osnovnoj školi "August Harambašić“ i postaje Osnovna glazbena škola pri Osnovnoj školi "August Harambašić“ Donji Miholjac.

Od tada do danas Osnovna glazbena škola pri Osnovnoj školi “August Harambašić” Donji Miholjac djeluje, odgaja i obrazuje mlade glazbene talente.

Zgrada br. 1, u kojoj se nalazi glazbena škola, obnovljena je 2019. godine te se sada u njoj održavaju samo aktivnosti vezane uz Osnovnu glazbenu školu u devet novouređenih i opremljenih učionica. Škola je opremljena sa svim potrebitim sredstvima za rad i glazbalima.

U glazbenoj su školi u školskoj godini 2022./2023. zaposleni sljedeći učitelji:

  • Darko Nikolić, prof.
  • Silvija Ježić-Knežević, prof.
  • Marija Galović, prof.
  • Dinko Petriševac, prof.
  • Robert Tešanović, mag.mus.
  • Antonio Benkotić, mag.mus.
  • Vinko Kukuljan

Školske godine 2022./2023. glazbena škola broji 84 učenika koji se glazbeno obrazuju na odjelima za glasovir, gitaru, harmoniku i tamburu. Uz nastavu instrumenta kroz cijelo glazbeno obrazovanje učenici pohađaju i nastavu solfeggia. Pri školi djeluju i dva tamburaška orkestra, početnički i veliki, a kao treći predmet učenici mogu uz tamburaški orkestar pohađati i pjevački zbor.

Učenici Osnovne glazbene škole godišnje nastupaju na mnogobrojnim koncertima individualno, u tamburaškom orkestru ili pjevačkom zboru, u školi (Interni koncert, završni koncerti, javni sati, Dramsko-tamburaško-literarne večeri, Dan škole), u gradu Donjem Miholjcu (izložbe, predstavljanje knjiga, svečane sjednice...), uspješno predstavljaju glazbenu školu i na smotrama, festivalima, natjecanjima, gostovanjima na danima škola te izvan granica Lijepe naše u Mađarskoj (Hrvatski Božić u Šiklošu) i u Poljskoj.

 


Upisi u srednju školu

Upis u učeničke domove

Tražilica


Napredno pretraživanje
Traži
Naša škola

e-Dnevnik za učenike

e-Dnevnik za nastavnike

IZDVAJAMO

Školski kurikulum

Raspored sati

Raspored informacija za roditelje

Pristup informacijama

Školski dokumenti

Ime smo dobili po...

Kalendar
« Svibanj 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

Tražilica


Napredno pretraživanje
Traži
Stručno usavršavanje
Korisni linkovi
CMS za škole logo
Osnovna škola "August Harambašić" Donji Miholjac / Prilaz stadionu 1, HR-31540 Donji Miholjac / www.os-aharambasica-donjimiholjac.skole.hr / dmiholjac@os-aharambasica-donjimiholjac.skole.hr
preskoči na navigaciju