preskoči na sadržaj

Osnovna škola "August Harambašić" Donji Miholjac

 > O školi  > ŠDvorana

Dvorana

 
            Radovi na završetku gradnje Nastavno-športske dvorane Osnovne škole "August Harambašić" Donji Miholjac završeni su u travnju 1987. godine.

Tijekom dva desetljeća korištenja dvorane postupno su se otklanjali tehnički nedostaci (curenje krova, pukotine na spojnom hodniku, curenje vode na mjestima instalacija, pod).

Površina igrališta dvorane iznosi 981 m2, a dvorana ima 450 sjedećih i 500-tinjak stajaćih mjesta.

U dvorani postoje 4 velike svlačionice s tuš-kabinama i toaletima, fitness-dvorana, stolnoteniska dvorana s dvama sanitarnim čvorovima, dva kabineta za nastavnike tjelesne kulture, spremišta za športsku opremu te dvije kancelarije.

KORISNICI NASTAVNO-ŠPORTSKE DVORANE

Stalni korisnici Nastavno-športske dvorane su sljedeći:

  • UČENICI PREDMETNE NASTAVE OSNOVNE ŠKOLE "AUGUST HARAMBAŠIĆ" DONJI MIHOLJAC

  • UČENICI RAZREDNE NASTAVE OSNOVNE ŠKOLE "AUGUST HARAMBAŠIĆ"DONJI MIHOLJAC

  • UČENICI SREDNJE ŠKOLE DONJI MIHOLJAC

  • ŠKOLSKO ŠPORTSKO DRUŠTVO "AUGUST HARAMBAŠIĆ" DONJI MIHOLJAC

  • UČENICI UNIVERZALNE ŠPORTSKE ŠKOLE

  • ŠPORTSKI KLUBOVI GRADA DONJEG MIHOLJCA I PRIGRADSKIH NASELJA

  • DJECA IZ DJEČJEG VRTIĆA PINOKIO

  • REKREATIVCI

 

Situacija vezana za šport u gradu Donjem Miholjcu posljednjih je godina krenula znatno na bolje. Zajedničkim angažmanom i zalaganjem Zajednice športskih udruga grada Donjeg Miholjca, Osnovne škole "August Harambašić" Donji Miholjac i grada Donjeg Miholjca šport je doveden na jednu visoku razinu. Djeci osnovnoškolskog uzrasta ponuđen je niz športskih aktivnosti u cilju redovitog treniranja, poticanja zdravoga načina života i jednog vida socijalizacije i odgoja. Ženski i muški nogomet, ženska odbojka, hrvanje, stolni tenis, šah, rukomet samo su neki od športova koji se u Donjem Miholjcu njeguju među djecom i mladeži.

 

U Školsko športsko društvo "August Harambašić" Donji Miholjac koje djeluje pri Škole prošle je godine bilo uključeno preko 250 učenika. ŠŠD je u Nastavno-športskoj dvorani kvalitetno organiziralo niz međuškolskih, županijskih i poluzavršnih natjecanja od kojih ističemo Županijsko natjecanje u nogometu za učenike osnovnih škola, Županijsko natjecanje u odbojci (srednja škola), Uskrsni malonogometni turnir za djevojčice na kojem je sudjelovao i ŽNK "Osijek", Poluzavršno natjecanje u stolnom tenisu za djevojčice i dječake, sva općinska natjecanja u nogometu, rukometu, odbojci i košarci.

Postavljeni su kvalitetni temelji športa čemu svjedoče i sve bolji rezultati naših učenika u različitim športovima na županijskoj i državnoj razini.

Od 2008. godine u Nastavno-športskoj dvorani odvija se tzv. Univerzalna športska škola koju polaze učenici nižih razreda naše škole.

Donjomiholjački i prigradski klubovi (rukomet, odbojka, košarka, taekwandoo, hrvanje, šah) također su stalni korisnici dvorane bez koje bi treninzi bili otežani ili čak potpuno onemogućeni. Također se već 18 godina u NŠD-u održava tradicionalni Malonogometni božićni turnir na kojem sudjeluju ekipe iz čitave županije i šire.

Iz ovoga je vidljivo da je Nastavno-športska dvorana od vitalnog značaja kako za Zajednicu športskih udruga grada Donjeg Miholjca, učenike osnovne i srednje škole, tako i za sam grad i građane Donjeg Miholjca.

Poluzavršno natjecanje u stolnom tenisu za djevojčice i dječake

Ako se uzme u obzir činjenica da se u NŠD-u odvija nastava tjelesne kulture, slobodne aktivnosti, izvannastavne športske aktivnosti, treninzi, utakmice i rekreacija, dolazi se do brojke od čak 2200 korisnika koji tjedno prođu kroz NŠD.

Dvorana je u službi korisnika od 7,10 ujutro kada s nastavom započinju učenici Srednje škole pa do 22,30 sati do kada najčešće traju treninzi klubova. Gotovo da tijekom tih petnaest sati rada dvorane nema praznoga hoda.

vrh


Naša škola

e-Dnevnik za učenike

e-Dnevnik za nastavnike

Epidemiološke mjere

Upute (26.8.2021.)
Modeli (kolovoz 2021.)
Nadopune (5.11.2021.)

IZDVAJAMO

Školski kurikulum

Raspored sati

Raspored informacija za roditelje

Pristup informacijama

Školski dokumenti

Ime smo dobili po...

Kalendar
« Kolovoz 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji

Tražilica


Napredno pretraživanje
Traži
Stručno usavršavanje
Korisni linkovi

CMS za škole logo
Osnovna škola "August Harambašić" Donji Miholjac / Prilaz stadionu 1, HR-31540 Donji Miholjac / www.os-aharambasica-donjimiholjac.skole.hr / dmiholjac@os-aharambasica-donjimiholjac.skole.hr
preskoči na navigaciju