preskoči na sadržaj

Osnovna škola "August Harambašić" Donji Miholjac

 > O školi  > ŠDvorana

Dvorana

 

Radovi na završetku gradnje Nastavno-športske dvorane Osnovne škole "August Harambašić" Donji Miholjac završeni su u travnju 1987. godine.

Tijekom tri i pol desetljeća korištenja dvorane postupno su se otklanjali tehnički nedostaci (curenje krova, pukotine na spojnom hodniku, curenje vode na mjestima instalacija, pod).

Površina igrališta dvorane iznosi 981 m2, a dvorana ima 450 sjedećih i 500-tinjak stajaćih mjesta.

U dvorani postoje 4 velike svlačionice s tuš-kabinama i toaletima, fitness-dvorana, stolnoteniska dvorana s dvama sanitarnim čvorovima, dva kabineta za nastavnike tjelesne kulture, spremišta za športsku opremu te dvije kancelarije.

KORISNICI NASTAVNO-ŠPORTSKE DVORANE

Stalni korisnici Nastavno-športske dvorane su sljedeći:

  • UČENICI PREDMETNE NASTAVE OSNOVNE ŠKOLE "AUGUST HARAMBAŠIĆ" DONJI MIHOLJAC

  • UČENICI RAZREDNE NASTAVE OSNOVNE ŠKOLE "AUGUST HARAMBAŠIĆ"DONJI MIHOLJAC

  • UČENICI SREDNJE ŠKOLE DONJI MIHOLJAC

  • ŠKOLSKO ŠPORTSKO DRUŠTVO "AUGUST HARAMBAŠIĆ" DONJI MIHOLJAC

  • UČENICI UNIVERZALNE ŠPORTSKE ŠKOLE

  • ŠPORTSKI KLUBOVI GRADA DONJEG MIHOLJCA I PRIGRADSKIH NASELJA

  • DJECA IZ DJEČJEG VRTIĆA PINOKIO

  • REKREATIVCI

 

Zajedničkim angažmanom i zalaganjem Zajednice sportskih udruga grada Donjeg Miholjca, Osnovne škole "August Harambašić" Donji Miholjac i grada Donjeg Miholjca sport je doveden na jednu visoku razinu. Djeci osnovnoškolskog uzrasta ponuđen je niz sportskih aktivnosti u cilju redovitog treniranja, poticanja zdravoga načina života i jednog vida socijalizacije i odgoja. Muški nogomet, ženska odbojka, hrvanje, stolni tenis, šah, rukomet, košarka, badminton, tenis samo su neki od sportova koji se u Donjem Miholjcu njeguju među djecom i mladeži.

U Školsko sportsko društvo "August Harambašić" Donji Miholjac koje djeluje pri Školi uključeno je preko 100 učenika. Škola svake godine kvalitetno organizira niz međuškolskih, županijskih i poluzavršnih natjecanja od kojih ističemo Županijsko natjecanje u nogometu za učenike osnovnih škola, Županijsko natjecanje u odbojci (srednja škola), Uskrsni malonogometni turnir za djevojčice na kojem je sudjelovao i ŽNK "Osijek", Poluzavršno natjecanje u stolnom tenisu za djevojčice i dječake te sva međuškolska natjecanja u nogometu, badmintonu i graničaru.Postavljeni su kvalitetni temelji sporta čemu svjedoče i sve bolji rezultati naših učenika u različitim sportovima na županijskoj i državnoj razini.

Donjomiholjački i prigradski klubovi (rukomet, odbojka, košarka, šah, tenis, stolni tenis) također su stalni korisnici dvorane bez koje bi treninzi bili otežani ili čak potpuno onemogućeni. Također se već tri desetljeća u NSD-u održava tradicionalni Malonogometni božićni turnir na kojem sudjeluju ekipe iz čitave županije i šire.

 

Iz ovoga je vidljivo da je Nastavno-sportska dvorana od vitalnog značaja kako za Zajednicu sportskih udruga grada Donjeg Miholjca, učenike osnovne i srednje škole, tako i za sam grad i građane Donjeg Miholjca.

Poluzavršno natjecanje u stolnom tenisu za djevojčice i dječake

Ako se uzme u obzir činjenica da se u NŠD-u odvija nastava tjelesne kulture, slobodne aktivnosti, izvannastavne sportske aktivnosti, treninzi, utakmice i rekreacija, dolazi se do brojke od čak 2000 korisnika koji tjedno prođu kroz dvoranu.

Dvorana je u službi korisnika od 7,10 ujutro kada s nastavom započinju učenici Srednje škole pa do 22,30 sati do kada najčešće traju treninzi klubova. Gotovo da tijekom tih petnaest sati rada dvorane nema praznoga hoda.

 

NAJVEĆI SPORTSKI USPJESI NAŠEG ŠKOLSKOG SPORTSKOG DRUŠTVA:

 

PRVACI HRVATSKE U ŠAHU (ž) - ŠKOLSKA 2011./12. GODINA

Ženska šahovska skupina naše osnovne škole ove je godine ostvarila jedan od najvećih uspjeha u povijesti školskoga športa. Učenice Petra Spajić, Nina Kovačević, Haike Roklicer, Suzana Toth i Iris Šimenić prvo su postale županijske pobjednice, nakon toga su isto ponovile i na regionalnom natjecanju te se plasirale u Poreč na Državno natjecanje školskih športskih društava na kojem su zauzele 1. mjesto postavši prvakinje Republike Hrvatske. Ovime je zaokružen neumoran i ustrajan rad vanjskoga suradnika Škole gosp. Vjekoslava Đebića koji je svojim angažmanom i ljubavlju prema športu i šahu dao neprocjenjiv doprinos ovim uspjesima naših učenika.

2. MJESTO U STOLNOM TENISU U REPUBLICI HRVATSKOJ - ŠKOLSKA 2015./16. GODINA

Ženska stolnoteniska ekipa u sastavu Marta Jurčević, Sofija Čočaj i Loren Dorkić uz neumoran rad i trud vanjskog suradnika, trenera Alena Vuzema osvojila je 2. mjesto na Državnom natjecanju školskih sportskih društava u stolnom tenisu. Na županijskom i regionalnom natjecanju djevojčice nisu izgubile niti jedan  jedini set.

3. MJESTO U REPUBLICI HRVATSKOJ U FUTSALU - ŠKOLSKA 2008./09. GODINA

Malonogometna reprezentacija učenika naše škole postigla jedan od najvećih školskih športskih uspjeha osvojivši 3. mjesto na Državnom natjecanju školskih športskih društava. Nakon što je osvojila prvo mjesto na Međuškolskom, Županijskom i Međužupanijskom natjecanju deklasiravši protivnike, na Državnom natjecanju je u polufinalu izgubila nakon izvođenja udaraca sa sedam metara od Zagreba te u utakmici za treće mjesto uspjela pobijediti vršnjake iz Dugopolja. Ekipu  je vodio vanjski suradnik Renato Ott te nastavnik tjelesne kulture Martin Zubčić.

 

NAŠA JE ŠKOLSKO SPORTSKO DRUŠTVO 2016. GODINE PROGLAŠENO NAJUSPJEŠNIJIM ŠKOLSKIM SPORTSKIH DRUŠTVOM OSNOVNIH ŠKOLA U OSJEČKO-BARANJSKOJ ŽUPANIJI

U konkurenciji svih osnovnih škola u Županiji osječko-baranjskoj, sustavom bodovanja i analizom uspjeha na županijskim, regionalnim i državnim natjecanjima, naše je školsko sportsko društvo proglašeno najuspješnijim u Županiji osječko-baranjskoj u školskoj 2015./16. godini.

 

 

vrh


Upisi u srednju školu

Upis u učeničke domove

Tražilica


Napredno pretraživanje
Traži
Naša škola

e-Dnevnik za učenike

e-Dnevnik za nastavnike

IZDVAJAMO

Školski kurikulum

Raspored sati

Raspored informacija za roditelje

Pristup informacijama

Školski dokumenti

Ime smo dobili po...

Kalendar
« Svibanj 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

Tražilica


Napredno pretraživanje
Traži
Stručno usavršavanje
Korisni linkovi
CMS za škole logo
Osnovna škola "August Harambašić" Donji Miholjac / Prilaz stadionu 1, HR-31540 Donji Miholjac / www.os-aharambasica-donjimiholjac.skole.hr / dmiholjac@os-aharambasica-donjimiholjac.skole.hr
preskoči na navigaciju