preskoči na sadržaj

Osnovna škola "August Harambašić" Donji Miholjac

 > Naslovnica
Vijesti

POSTOJI LI TKO DA NE VOLI NUTELLU?

Autor: Maja Poslon Živković, 5. 2. 2015.

Danas je dan kada se svi ljubitelji Nutelle diljem svijeta ujedine, danas je Svjetski dan Nutelle.

Prvi svjetski dan Nutelle obilježen je 2007. godine, nakon što je Sara Rosso došla na ideju da tako proslavi postojanje najpoznatijeg namaza od lješnjaka na svijetu.
No, talijanski prehrambeni div Ferrero zatražio je da se simpatičan praznik prestane obilježavati, a Sara je dobila pismo od odvjetnika koji zastupaju kompaniju. Svjetski dan Nutelle slavio se 5. veljače, a tvrtka se požalila da je sve napravljeno bez dopuštenja. Ipak, ubrzo je na službenoj stranici objavljeno da je dogovor postignut i da je tvrtka "zadovoljna i sretna što ima ovako vjerne fanove."
 
Već osam godina za redom 5. veljače rezerviran je za slastice koje sadrže Nutellu. Za mnoge Nutella nije jednostavni namaz od lješnjaka već način života. Na stranici www.nutelladay.com možete pronaći na stotine recepata s Nutellom, možete vidjeti 50 načina kako jesti Nutellu, 10 znakova kako ćete znati da ste o njoj ovisni ili pak 10 razloga zašto je Nutella bolja od dečka. Ukoliko imate zanimljivo iskustvo kako i kada ste prvi puta probali Nutellu, tamo ga možete podijeliti ili pročitati priče ostalih.
 
Kako je Nutella i kod nas popularna, vjerujemo da i među vama ima onih koji obožavaju ovaj čokoladni namaz i da biste se i sami htjeli priključiti slavlju. Sudjelovati možete tako da ćete danas uz sliku kako npr. jedete Nutellu ili pozirate s teglicom, u svojim omiljenim aplikacijama poput twittera, instagrama ili pinteresta dodati hashtag #nutelladay.  
 
 
 
I za kraj jedan recept s Nutellom: Cheesecake s Nutellom
 
Sastojci:                 
1.5-2 banane                 
70 g zobenih pahuljica     
300 g krem sira (može i kremasti svježi sir)                  
80 g smeđeg šećera           
1 veliko jaje (ili 2 mala)                  
3 žlice Nutelle (može manje ili više, po želji)  
 
Priprema:   
1. Upalite pećnicu na 160C i ostavite da se grije.
2. Kalup obložite papirom za pečenje.
3. U jednoj posudici zdrobite bananu vilicom i dodajte joj zobene pahuljice. Sve dobro promiješajte. Na dno kalupa izlijte smjesu i poravnajte.
4. Mikserom izmiksajte sir do kremaste strukture. Dodajte mu šećer i ponovno miksajte do kremaste strukture. Dodajte jaje i još malo miksajte dok se sve ne spoji. Izlijte u kalup na smjesu zobenih pahuljica i banana.
5. Nutellu malo otopite na laganoj vatri, zatim ju isipajte u kalup na smjesu od sira. Nožem prođite kroz smjesu i napravite šare.
6. Stavite peći oko 20-25 minuta.
7. Prohladite kolač malo na sobnoj temperaturi, zatim ga prebacite u frižider da se hladi barem 2 sata prije konzumiranja.  
 
Ukoliko niste ljubitelj zobenih pahuljica, podlogu možete napraviti i od 130 g petit beurre keksi, 80 g maslaca i 2 žlice šećera.    
 
Dobar tek!
 

 

                                                        Pripremio: Nikola Brkić, 6.c




Tražilica
Naša škola

e-Dnevnik za učenike

e-Dnevnik za nastavnike

IZDVAJAMO

Školski kurikulum

Raspored sati

Raspored informacija za roditelje

Pristup informacijama

Školski dokumenti

Ime smo dobili po...

Kalendar
« Travanj 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
Prikazani događaji

Tražilica
Stručno usavršavanje
Korisni linkovi
CMS za škole logo
Osnovna škola "August Harambašić" Donji Miholjac / Prilaz stadionu 1, HR-31540 Donji Miholjac / www.os-aharambasica-donjimiholjac.skole.hr / dmiholjac@os-aharambasica-donjimiholjac.skole.hr
preskoči na navigaciju