preskoči na sadržaj

Osnovna škola "August Harambašić" Donji Miholjac

Dan smijeha

Dan smijeha – projektni dan 

ŠKOLA SMIJEHA
 
            U Osnovnoj školi "August Harambašić" 16. siječnja 2009. održan je projektni dan – Dan smijeha. Rad je bio organiziran u 24 radionice u Donjem Miholjcu i PŠ Rakitovica. Radionice su bile raznolike, ali sve su imale istu temu – smijeh i isti cilj – dobro se nasmijati i opustiti i pri tome nešto naučiti.
            Učenici razredne nastave zajedno sa svojim učiteljicama i učiteljima su čitali, pričali smiješne priče, šale i viceve. Pogledali su zanimljive, duhovite animirane filmove te izrađivali plakate.
            Učenici viših razreda su, ovisno o nastavnom predmetu, također čitali, pričali, pjevali na temu smijeha. U radionicama za hrvatski jezik su čitali šaljive priče, šale i viceve, interpretirali ih, pravili strip. Pod likovnom i tehničkom kulturom izrađivali su fotomontaže i karikature. Matematičari i fizičari su pokazali da se smijeh može naći i u brojevima. U radionicama stranih jezika prevodili su šale s engleskog i njemačkog jezika na hrvatski jezik, uživali u dobrom britanskom humoru, ali i slušali pošalice o poznatim „gastarbajterima“ Muji i Hasi. Biolozi i knjižničari su proučavali utjecaj smijeha na zdravlje, ali i kako smijeh može biti lijek. Vjeronaučna radionica je proučavala šale i viceve iz Maka. Običaje, anegdote naroda Europe proučavali su učenici u radionicama povijesti i geografije. Bećarac, kao najpopularnija slavonska narodna šaljiva pjesma našla je svoje mjesto u glazbenoj kulturi. Igrao se i malonogometni turnir – tko da gol, ispada iz igre. Pravila su bila pomalo smiješna i neobična pa je time i turnir bio zanimljiviji. Nastavnici Glazbene škole sa svojim učenicima otpjevali su nam dvije pjesme "NA OTOKU MINDANAO" i "ANTUN-TUN“ . Informatičari u suradnji s novinarima su popratili cjelokupni rad u radionicama izradivši prezentaciju i pano.
            Rad u radionicama je završio u 10,30 sati. Nakon toga su predstavnici svih radionica putem školskog razglasa kratko izvijestili o radu. Rad projektnog dana popratio je i Radio Donji Miholjac.
 
NOVINARI
 
 

CMS za škole logo
Osnovna škola "August Harambašić" Donji Miholjac / Prilaz stadionu 1, HR-31540 Donji Miholjac / www.os-aharambasica-donjimiholjac.skole.hr / dmiholjac@os-aharambasica-donjimiholjac.skole.hr
preskoči na navigaciju