preskoči na sadržaj

Osnovna škola "August Harambašić" Donji Miholjac

Login
Ime smo dobili po...

Ponosni smo na....

Kalendar
« Lipanj 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
Prikazani događaji

Tražilica
Stručno usavršavanje

Stručni skupovi- prijava

Izdvajamo

Vremenik pisanih provjera

Pristup informacijama

Preporučujemo...

Udžbenici iz informatike

Školska učilica 

Razredna stranica 3.c

Prijavi zlostavljanje

Prijava zlostavljanja na Internetu

Sandučić povjerenja

Slobodne aktivnosti


Važnost izvannastavnih i izvanškolskih aktivnosti sastoji se uz brigu za zdravlje učenika u rastu i razvoju, u sudjelovanju u sveukupnosti njihova odgoja i razvijanju potrebe sadržajnog iskorištavanja slobodnog vremena, te poboljšanju kvalitete života. Izvannastavne i izvanškolske aktivnosti su integralni dio odgojno - obrazovne strukture osnovne škole. Izvannastavne aktivnosti obuhvaćaju različite programske sadržaje koji se odvijaju izvan nastavnih obaveza u organizaciji škole i u njenim prostorijama. Izvanškolske aktivnosti vode u izvannastavno vrijeme različite društvene udruge, klubovi i organizacije u svojim prostorima. U ovim aktivnostima postoje različiti organizacijski oblici odgojno – obrazovnog rada kojima se žele zadovoljiti stvarne potrebe i interesi učenika, proširiti i produbiti njihova motorička znanja, razvijati humane odnose među učenicima te zbližavati učenike i nastavnike. Izvannastavne i izvanškolske aktivnosti organiziraju se za učenike od prvog do osmog razreda na početku školske godine. Izbor aktivnosti prepušten je svakom učeniku prema njegovom vlastitom interesu, potrebi i mogućnostima.

U školskom kurikulumu je utvrđeni dugoročni i kratkoročni plan i program rada škole kroz izbornu nastavu, izvannastavne i izvanškolske aktivnosti te druge odgojno-obrazovne programe i projekte.

 

Škola plivanja

Osnovna škola "August Harambašić" Donji Miholjac više od petnaest godina samostalno organizira obuku učenika neplivača. U obuku su uključeni učenici od 1. do 3. razreda, obuka se održava na bazenima Bizovačkih toplica, a izvoditelji su učitelji tjelesne kulture Martin Zubčić, Mladen Loina, Tatjana Kolarić, Vladimir Skeledžija te Mijo Šerić.

Obuka traje dvadeset sati, a provodi se tijekom lipnja. U školu plivanja je svake godine uključeno od 50 do 60 učenika.

preskoči na navigaciju