preskoči na sadržaj

Osnovna škola "August Harambašić" Donji Miholjac

 > zadruga
Učenička zadruga "Ozimnica"

Naša Učenička zadruga osnovana je 1957. godine, a 1998. godine je preustrojena s ciljem unapređivanja i zaštite okoliša. Naziv "OZMNICA“ dobila je po imenu rijetke i zaštićene biljne vrste koja raste u gradskom parku, a mi smo ju prenijeli u okoliš Škole.

U Zadruzi dijeluju ove sekcije (grupe): likovne, vezilje- zlatovezilje, cvijećari i ekolozi. Voditeljica zadruge je učiteljica Ana Rakitić. Naša Škola ove šk. godine ima 506 učenika, od čega je 71 učenika ukljućeno u ove sekcije.

Cilj UZ je stjecanje radnih navika, razvijanje samopouzdanja, moralnih osobina učenika-marljivost, strpljivost, upornost, odgovornost, kritičnost- druženje i razmijena iskustava. Svi članovi Zadruge svojim radom nastoje očuvati prirodnu i etno-baštinu zavičaja.

Učenici, članovi Zadruge su unazad trinaest godina sudjelovali na Županijskim i Državnim smotrama UZ diljem Lijepe naše i postizali vrlo zapažene rezultate.

S učenicima rade učitelji-voditelji, a ponekad se u rad ukljućuju i roditelji, te vanjski suradnici.

Kao humanitarnu djelatnost možemo navesti da učenici s učiteljicom- voditeljicom Ivankom Petekić posjećuju Dom za starije i nemoćne osobe u Donjem Miholjcu. Tom prigodom poklanjaju im čestitke, pisanice i aražmane.

UZ svoje proizvode prodaje neposrdeno uz prigodne blagdane(Božić, Uskrs, Valentinovo, smotre), najčešće u školi, u crkvi i na sajmovima koje organizira Turistička zajednica Donjeg Miholjca, povodom Dana grada za Miholje(crkveni kirvaj-god). Pored prodaje svoje radove (čestitke, zlatovez, broševe-zlatovezi) ustupamo Školi koja ih koristi kao poklone povodom Dana škole. Od prodaje eksponata kupujemo potreban materijal za rad.

UZ raspolaže stanovitom imovinom: mali park s ružićnjakom, cvijećnjaci, pošumljeni travnjak, spremište za alat, skladište, traktorska kosilica, motokultivator, trimer, keramička peć, motike, grablje, škare za obrezivanje živice, lemilice, rame za izradu zlatoveza, pribor i materijal za zlatovez.

Marija Kečkiš, Nikolina Balog

Priloženi dokumenti:
2.JPG
3.JPG


Naša škola

e-Dnevnik za učenike

e-Dnevnik za nastavnike

IZDVAJAMO

Školski kurikulum

Vremenik pisanih provjera

Raspored sati

Raspored informacija za roditelje

Pristup informacijama

Školski dokumenti

Ime smo dobili po...

Kalendar
« Prosinac 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji

Tražilica


Napredno pretraživanje
Traži
Stručno usavršavanje
Korisni linkovi

CMS za škole logo
Osnovna škola "August Harambašić" Donji Miholjac / Prilaz stadionu 1, HR-31540 Donji Miholjac / www.os-aharambasica-donjimiholjac.skole.hr / dmiholjac@os-aharambasica-donjimiholjac.skole.hr
preskoči na navigaciju