preskoči na sadržaj

Osnovna škola "August Harambašić" Donji Miholjac

Login
Ime smo dobili po...

Ponosni smo na....

Kalendar
« Lipanj 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
Prikazani događaji

Tražilica
Stručno usavršavanje

Stručni skupovi- prijava

Izdvajamo

Vremenik pisanih provjera

Pristup informacijama

Preporučujemo...

Udžbenici iz informatike

Školska učilica 

Razredna stranica 3.c

Prijavi zlostavljanje

Prijava zlostavljanja na Internetu

Sandučić povjerenja

Učenička zadruga "Ozimnica"

Naša Učenička zadruga osnovana je 1957. godine, a 1998. godine je preustrojena s ciljem unapređivanja i zaštite okoliša. Naziv "OZMNICA“ dobila je po imenu rijetke i zaštićene biljne vrste koja raste u gradskom parku, a mi smo ju prenijeli u okoliš Škole.

U Zadruzi dijeluju ove sekcije (grupe): likovne, vezilje- zlatovezilje, cvijećari i ekolozi. Voditeljica zadruge je učiteljica Ana Rakitić. Naša Škola ove šk. godine ima 506 učenika, od čega je 71 učenika ukljućeno u ove sekcije.

Cilj UZ je stjecanje radnih navika, razvijanje samopouzdanja, moralnih osobina učenika-marljivost, strpljivost, upornost, odgovornost, kritičnost- druženje i razmijena iskustava. Svi članovi Zadruge svojim radom nastoje očuvati prirodnu i etno-baštinu zavičaja.

Učenici, članovi Zadruge su unazad trinaest godina sudjelovali na Županijskim i Državnim smotrama UZ diljem Lijepe naše i postizali vrlo zapažene rezultate.

S učenicima rade učitelji-voditelji, a ponekad se u rad ukljućuju i roditelji, te vanjski suradnici.

Kao humanitarnu djelatnost možemo navesti da učenici s učiteljicom- voditeljicom Ivankom Petekić posjećuju Dom za starije i nemoćne osobe u Donjem Miholjcu. Tom prigodom poklanjaju im čestitke, pisanice i aražmane.

UZ svoje proizvode prodaje neposrdeno uz prigodne blagdane(Božić, Uskrs, Valentinovo, smotre), najčešće u školi, u crkvi i na sajmovima koje organizira Turistička zajednica Donjeg Miholjca, povodom Dana grada za Miholje(crkveni kirvaj-god). Pored prodaje svoje radove (čestitke, zlatovez, broševe-zlatovezi) ustupamo Školi koja ih koristi kao poklone povodom Dana škole. Od prodaje eksponata kupujemo potreban materijal za rad.

UZ raspolaže stanovitom imovinom: mali park s ružićnjakom, cvijećnjaci, pošumljeni travnjak, spremište za alat, skladište, traktorska kosilica, motokultivator, trimer, keramička peć, motike, grablje, škare za obrezivanje živice, lemilice, rame za izradu zlatoveza, pribor i materijal za zlatovez.

Marija Kečkiš, Nikolina Balog

Priloženi dokumenti:
2.JPG
3.JPG

preskoči na navigaciju